Annika Olsson – varmt välkommen till Axiell

Annika är ny konsult och utbildare hos oss på Axiell. Hon är bibliotekarie i grunden och har jobbat många år på folkbibliotek och skolbibliotek. Nu ser hon fram emot att får lära sig något helt nytt och att få komma igång och hålla utbildningar i BOOK-IT och Quria. Bibliotekarieidentiteten tar hon alltid med sig.

Vi har ställt några frågor till Annika för att lära känna henne bättre.

Berätta lite om din bakgrund.

Jag har varit bibliotekarie på Trelleborgs bibliotek i 18 år – först några år som skolbibliotekarie på en högstadieskola och sen på folkbiblioteket som barn-och ungdomsbibliotekarie samt katalogisatör. En lite udda kombination kanske, men en perfekt blandning för mig. Även om livet på ett folkbibliotek är väldigt roligt och omväxlande, så är jag väl inte den första medelålderskrisande personen som känner att det är dags att rubba cirklarna, men bibliotekarieidentiteten kommer nog alltid vara en del av mitt DNA.

Varför blev det Axiell?

Jag kände att det var dags för en rejäl utmaning! Jag har sneglat åt Axiells håll ett bra tag, men det var när den här tjänsten utlystes som jag verkligen kände att ”den vill jag ha!”. Det tilltalar mig att få jobba biblioteksnära, men att göra något helt annat än de sedvanliga bibliotekariegöromålen.

Vad kommer dina primära arbetsuppgifter att bestå av?

Jag kommer hålla utbildningar. Till en början främst i BOOK-IT, men även i Quria.

Vad tar du med dig från ditt tidigare arbete?

Jag har inte haft rollen som BOOK-IT administratör i Trelleborg, utan var en helt vanlig, pragmatisk, normalsmart bibliotekarie som använde katalogsystemet efter bästa förmåga. Jag tror att det kan vara bra att ha med sig i ryggsäcken när jag ska utbilda andra framöver.

Vad ser du mest fram emot?

Att komma till Axiell samtidigt som det sjösätts ett helt nytt, supermodernt bibliotekssystem är väldigt spännande! Jag har inte ens avverkat min första månad och har redan lärt mig massor. Det är en ny värld med ett nytt språk och nya sätt att jobba. Jag ångrar inte en sekund att jag vågade ta språnget.

Vårt nyhetsbrev ger dig alla nyheter direkt i din mejlbox.

Välj dina intresseområden: