Emma Tennevall – varmt välkommen till Axiell

Emma är ny projektledare och metadataanalytiker hos oss på Axiell. Hon är utbildad bibliotekarie, har jobbat inom Lunds Universitets bibliotek och nu senast på BTJ där hon har hunnit testa flera olika roller. Just nu ser hon fram emot att få se Quria på allt fler svenska folkbibliotek, och att få vara en del av den processen.

Vi har ställt några frågor till Emma för att lära känna henne bättre.

Berätta lite om din bakgrund.

Som många andra bibliotekarier, så halkade jag in på bibliotekarieutbildningen efter att ha läst allt jag kunde inom litteraturvetenskap och idé- och lärdomshistoria i Lund. Efter några år inom Lunds universitets bibliotek, började jag på BTJ.

Jag kom snabbt in i utvecklingsarbetet inom bibliografisk information, och de senaste åren har jag drivit utvecklingen inom metadataområdet på BTJ genom olika roller, bland annat som Teamledare, Projektledare och Produktägare för Bibliografisk service.

De senaste åren har jag lett tjänsteförändringen av Bibliografisk service och förflyttningen till Libris postflöden och har samarbetat med KB, Adlibris och såklart också Axiell.

Jag har också rest runt mycket bland de svenska folkbiblioteken under den här tiden, där jag både har bedrivit sälj- och marknadsföring av Bibliografisk service men också tagit emot mycket konkret input från kunder till tjänsteutveckling.

Varför blev det Axiell?

I all kontakt och samarbete som jag haft med Axiell, har jag upplevt Axiell som ett professionellt och kunnigt företag. Axiell verkar också inom en bransch som jag redan känner väldigt väl, och inom ett område där jag tror att mina kunskaper kan göra nytta.

Det ska tilläggas att de personer som jag haft kontakt med på Axiell är fantastiska och jag har aldrig tvivlat på att jag kommer att trivas!

Vad kommer dina primära arbetsuppgifter att bestå av?

Jag kommer att arbeta med projektledning av Quria och Arena, samt som metadataanalytiker.

Vad tar du med dig från ditt tidigare arbete?

Jag tror att mitt kontaktnät inom bibliotekssektorn är bra att ha med sig, och den samlade erfarenheten av att verka som leverantör inom denna bransch. Mina erfarenheter och kunskaper av de svenska bibliotekens behov inom metadata kan också komma väl till pass.

Vad ser du mest fram emot?

Just nu ser jag fram emot att få se Quria på allt fler svenska folkbibliotek, och att få vara en stor del av den processen!

Vilken är din favoritbok?

Leklust av Juli Zeh, en väldigt spännande och oförutsägbar roman om det mänskliga samvetet.

Vårt nyhetsbrev ger dig alla nyheter direkt i din mejlbox.

Välj dina intresseområden: