Ge snabbare service

I en tid då biblioteksbesökarna efterfrågar allt snabbare service är det bra att snabbt kunna skapa så exakta sökvillkor som det bara är möjligt. Kursen Expertsök erbjuder många genvägar till bättre sökresultat. Det gäller bara att känna till dem! Att utveckla en sökkompetens i BOOK-IT kan även underlätta informationssökning med hjälp av andra sökredskap samt effektivisera fjärrlånearbetet.

I januari i år gick kursen Expertsök i Stockholm. Victor Alfson, bibliotekarie på Spånga och Blackebergs bibliotek deltog i kursen. Det som tilltalar honom mest i vardagen på biblioteket är den kunskapsförmedlande rollen i mötet med besökarna.

Victor beskriver sig själv som en bokslukare men den informationstekniska biten och rollen som länk mellan informationen och låntagarna intresserar honom mycket mer än själva litteraturen.

Sedan tidigare var han väl bekant med olika bibliotekssystem och tyckte att det skulle vara roligt att få fördjupa sig i BOOK-IT:s sökfunktion.

–Jag är av naturen nyfiken och kunskapstörstig och hoppar gärna på alla vidareutbildningar jag får möjlighet att gå, men med det sagt har jag ett särskilt intresse för ILS:er och tände förstås till när jag hörde talas om en avancerad kurs, säger Victor.

–Magdalena Olofsson på Axiell gav mig höga förväntningar redan innan när jag skrev och ställde frågor inför kursen, men kursen överträffade ändå förväntningarna med råge, berättar han.

–Kursen har helt klart gjort mig till en bättre bibliotekarie, redan innan fanns det få referensfrågor jag inte kunde eller vågade försöka svara på, men jag är både bättre och snabbare sen jag gick kursen.

Nästa kurstillfälle för BOOK-IT Expertsök är 1 juni i Lund och 14 juni i Stockholm. Anmäl dig här >>

Vårt nyhetsbrev ger dig alla nyheter direkt i din mejlbox.

Välj dina intresseområden: