Erkunden Sie mit uns zukunftsweisende Kulturtechnologien und nehmen Sie an unserem kostenlosen digitalen Event am 11. und 13. Juni teil.

Erkunden Sie mit uns zukunftsweisende Kulturtechnologien und nehmen Sie an unserem kostenlosen digitalen Event am 11. und 13. Juni teil.

Infos und Anmeldung

Weitere Bibliotheken in Norwegen entscheiden sich für Quria

I september 2017 gick Quria, vår molnbaserade serviceplattform för bibliotek, live i Drammens stadsbibliotek som världens första användarbibliotek. Nu slogs församlingarna Drammen, Svelvik och Nedre Eiker samman och vi har kunnat vinna samhällsbiblioteken tillsammans som Qurias kunder. I framtiden kommer Quria att förse mer än 100 000 medborgare med tryckta medier och digitala texter istället för 68 000.

Ann Melaerts, vice president och chef för Axiell Public Libraries division, kommenterar det nya samarbetet: ”Vi är mycket glada över att ytterligare bibliotek kommer att ta nästa steg med Quria som sitt bibliotekssystem och Arena som en interaktiv bibliotekswebbplats. Eftersom Drammen var den första kommunen i Norge som använde Quria och Arena produktivt, bekräftar denna expansion att de är mycket nöjda med bibliotekssystemet. „

Drammens bibliotek har använt Quria i över ett år och Geirr Karlsen, chef för bibliotekets utvecklingsavdelning, är mycket nöjd med de resultat som har uppnåtts genom implementeringen av Quria:

”Du kan inte bedöma hur ett system fungerar förrän du använder det produktivt, och Quria har överträffat alla våra förväntningar. Quria är intuitivt att använda och ett gediget verktyg. Det är ett system som kontinuerligt utvecklas och uppdateras, och det är baserat på en modern molnarkitektur. Det stöder inte bara de funktioner som vi förväntade oss, men erbjuder också många funktioner som vi inte hade beaktat i förväg. Axiell har kompetent följt oss hela vägen. Det är trevligt att vi fick detta stora stöd och vi är mycket nöjda med de nya processerna. „

Karlsen ser fram emot att samarbeta med sina bibliotekskollegor från Svelvik och Nedre Eiker i framtiden. Genom denna sammanslagning kan tjänsteerbjudandena för biblioteksanvändare i alla tre kommunerna utvidgas och hållbart förbättras: ”Det är fantastiskt att olika lokala leverantörer av bibliotekstjänster som använder Quria nu har gått samman. Detta innebär att vi vidareutvecklar vårt övergripande system. Samtidigt utökar vi vårt delade biblioteksinventering så att våra användare kan få tillgång till ett större urval av böcker och andra media. „

Systemet utvidgas nu för att tillgodose behoven hos Nedre Eiker och Svelvik – en process som är mycket effektiv på grund av den moderna Quria-arkitekturen.

”Drammen har använt Quria i ett år. Nu när vi har använt systemet varje dag i Nedre Eiker kan vi redan bekräfta att det är mycket väl lämpligt för ett norskt offentligt bibliotek. Vi fick också möjlighet att bidra med våra idéer och idéer. Axiell kunde anpassa systemet exakt till våra biblioteks behov, säger Jørgen Hovde, bibliotekschef på Nedre Eiker. ”Dessutom ökar vi vårt engagemang för våra bibliotekskunder genom att använda systemet via en webbläsare. Det nya användargränssnittet erbjuder en mycket intuitiv och bekväm navigering. Vi hoppas kunna använda systemet mer flexibelt inom biblioteket på ett nytt sätt. „

Med Quria skapar Axiell helt nya möjligheter för hantering av tryckta och digitala titlar i biblioteksinnehaven, för organisering av evenemang och för hela kommunikationsprocessen med bibliotekskunder.

Quria använder RDA-standarden för att beskriva media i biblioteket och länka dem på ett helt nytt sätt. Dessutom öppnar applikationen nya sätt att tillhandahålla online och har stor potential att bättre relatera katalogdata till innehåll med länkad datateknik. Detta gör det möjligt för bibliotek att bättre utbyta data och samarbeta utöver sina egna samlingar.

Molnbaserat innebär att Quria kan nås från vilken plats som helst, antingen i biblioteket eller utanför gemenskapen. Det betyder också att uppdateringar kan göras på distans och kontinuerligt utan att biblioteket behöver oroa sig för säkerhetskopior eller lagringsutrymme på servrar eller andra enheter. Biblioteket har också direkt tillgång till nya utvecklingar så snart de finns tillgängliga.

 

Abonnieren Sie unseren Newsletter und bleiben Sie immer auf dem Laufenden

Wählen Sie Ihre Interessengebiete aus: